Scene’s maken met Magic.

Home Centers zijn krachtige machine’s die vele mogelijkheden bieden. Een scene maken met Magic is één van drie mogelijkheden om uw pand of woning intelligent te maken. Magic maakt gebruik van het idee dat elke gebeurtenis of tijdsgebonden activiteit een reactie oplevert (actie-reactie). Deze reactie kan dus weer een nieuwe actie opstarten in uw FIBARO Systeem.

MAGIC-ICON
Stap 1

Ga in uw Home Center 2 of Home Center Lite naar de ‘Scenes’ tab en selecteer daarna aan de linkerzijde ‘Add scene’.

Stap 2

U heeft hier de keuze uit drie opties: Magic, Block of LUA. Selecteer ‘Add’ bij ‘Add Magic scene’.

Adding
3-choices-red-box
Stap 3

In dit scherm wordt de Magic scene geprogrammeerd. Boven in het scherm bevinden zich twee vakken; “if” en “then”. Het eerste vak (if) noemen we het actie vak, hierin wordt de actie bepaald die de scene moet gaan activeren. Wanneer deze actie plaatsvindt zal het tweede vak (then) uitgevoerd worden. Dit tweede vak noemen we het reactie vak.

Stap 4

In dit voorbeeld zullen we de voordeur gebruiken als actie (trigger). Wanneer u op het icoontje van de voordeur klikt, zal het in het eerste vak (actie vak) geplaatst worden.

Magic
if-door
Stap 5

Wanneer de deur als trigger is ingeschakeld moet er natuurlijk ook een actie plaatsvinden, wanneer je op ‘next’ klikt worden er een aantal opties zichtbaar. in dit voorbeeld willen we dat er een reactie plaatsvindt waneer er de deur geopend wordt.

Stap 6

Nu moeten we het apparaat nog selecteren dat gaat reageren wanneer de deur geopend wordt. In dit voorbeeld gaan we de rolluiken volledig sluiten wanneer de deur open gaat. U kunt echter elke andere reactie kiezen zoals bijvoorbeeld: TV, verwarming of de verlichting aan- of uitzetten.

Magic
then

We hebben zojuist een Magic scene geprogrammeerd. als we onze handelingen kort samen vatten hebben we ervoor gezorgd dat wanneer de deur geopend wordt, de rolluiken zullen sluiten (IF deur wordt geopend, THEN sluit rolluiken). Het enige wat nu nog resteert is de scene een naam te geven en toe te wijzen aan een kamer. Wanneer u meerdere triggers in een scene wilt gebruiken kunt u de pagina over scene’s maken met Blocks raadplegen.