FIBARO Z-Wave Systeem Componenten

HC2_Right
Meer Informatie

FIBARO Home Center 2

FIBARO Home Center 2 is de snelle, efficiënte en krachtige centrale die gebruikt wordt om het FIBARO Systeem te bedienen via het draadloze Z-Wave protocol. Alle toepassingen zijn beschikbaar via mobiele applicaties of webbrowser. Compatibele slimme producten zoals: camera’s, thermostaten, alarm systemen, multimedia spelers, enz. kunnen door de geïnstalleerde drivers gemakkelijk worden toegevoegd. Via de gemakkelijk te configureren interface is het systeem voor beginners snel in gebruik te nemen. Geavanceerde gebruikers kunnen -middels LUA scripts – de functionaliteit verder uitbreiden. De FIBARO software is toekomstbestendig en garandeert de privacy.

Via remote acces kan je jouw huis bedienen en monitoren van overal ter wereld.

Het FIBARO systeem geeft door de bi-directionele communicatie direct een terugkoppeling naar de Home Center en applicatie, waardoor direct de actuele status gezien kan worden en heeft tevens de mogelijkheid tot het ontvangen van push en e-mail berichten zodat je ook op de hoogte gehouden kan worden van (alarm) meldingen terwijl je uit huis bent , zonder abonnementsvorm.

De Home Center 2  communiceert via IP commando’s en met maximaal 230 aangesloten verschillende FIBARO of overige Z-wave producten van andere fabrikanten. Door de open infrastructuur is er geen belemmering en je bent niet gebonden aan een bepaald merk of productlijn. Een geavanceerd back-up en recovery systeem, beschermt de instellingen.

HC2_Right_Top_Black

FIBARO Home Center 2 The Black edition

 

FIBARO Home Center 2 is het hart van je FIBARO Smart Home systeem.

Ons topmodel met dezelfde specificaties als bovenstaande Silver edition is nu tijdelijk leverbaar in Classic Black.

 

Meer informatie : https://www.fibaro.com/en/products/home-center-2/

 

Bekijk hier de handleiding: https://manuals.fibaro.com/home-center-2/

HCL_Right
Meer Informatie

FIBARO Home Center Lite

Home Center Lite is de onvoorstelbaar compacte Z-Wave centrale van het FIBARO Systeem en maakt gebruik van de beste oplossingen uit de Home Center 2. De Home Center Lite heeft geïnstalleerde drivers voor veel compatible apparaten en heeft dezelfde gebruiksvriendelijke interface als de Home Center 2. Hiermee maakt je in een handomdraai, gemakkelijk en stapsgewijs, jouw eigen draadloze slimme woning.

De bediening gaat middels de schitterende FIBARO applicatie, verkrijgbaar voor IOS en Android, via de webbrowser van een computer of volledig automatisch, door middel van informatie uit de sensoren, lokale weer/tijd gegevens of voorgeprogrammeerde scenes.

Via remote acces kan je jouw huis bedienen en monitoren van overal ter wereld. Het FIBARO systeem geeft tevens de mogelijkheid tot het ontvangen van push en e-mail berichten zodat je ook op de hoogte gehouden kan worden van (alarm) meldingen terwijl je uit huis bent.

het FIBARO systeem werkt volledig en zonder abonnementsvorm.

De Home Center Lite communiceert met maximaal 130 aangesloten Z-wave componenten via het draadloze Z-Wave protocol of via IP commando’s. Breidt het systeem gemakkelijk en stapsgewijs uit met de verschillende FIBARO componenten of overige Z-wave producten van andere fabrikanten. Koppel je ip-camera, AV installatie of andere slimme apparaten aan Home Center waardoor er een werkelijk slimme woning ontstaat en alles met elkaar samenwerkt. Door de open infrastructuur is er geen belemmering en ben je niet gebonden aan een bepaald merk of productlijn.

Het systeem geeft door de bi-directionele communicatie direct een terugkoppeling naar de Home center en applicatie, waardoor direct de actuele aan/uit status gezien kan worden.

Een geavanceerd back-up en recovery systeem, beschermt de instellingen. Binnen de gebruikersvriendelijke interface maak je gemakkelijk automatische scenes en heb je mogelijkheden tot het regelen van individuele gebruikerstoegang.

starterkit
Meer Informatie

FIBARO Starter Kit

Starter Kit is een set met FIBARO componenten waarmee je een basis automatisering opstelling kunt maken. De installatie is gemakkelijk en snel te realiseren zonder aanpassingen te maken aan de elektrische installatie. De set bestaat uit de mooiste ergonomische producten van FIBARO en doordat het systeem modulair is, kun je verder uitbreiden wanneer het uitkomt.

De FIBARO Starter Kit bestaat uit: Home center Lite, Smoke Sensor, Flood Sensor, Motion Sensor, Door Sensor, Wall-Plug.

Meer Informatie

FIBARO Swipe

FIBARO Swipe is een revolutionaire, op handbewegingen werkende, “tablet”, die controle geeft over het het FIBARO ecosysteem, zonder ook maar iets aan te raken. De controle wordt mogelijk gemaakt door een handbeweging te koppelen aan een commando. De plaatsing en mogelijkheden van de FIBARO Swipe zijn werkelijk eindeloos. Beeldt je in dat omhoog vegen de rolgordijnen opent, omlaag vegen de lichten uitschakelt, naar rechts vegen en de muziek gaat spelen of naar links om de TV aan te zetten op uw favoriete kanaal. Met 4 korte bewegingen is de woonkamer in een home theater veranderd! Breng een unieke code aan om bijvoorbeeld de alarm functies te bedienen. Plaats Swipe met je favoriete foto op een dressoir, achter een schilderij, deur of onder het keukenblad. Het magnetische veld detecteert namelijk zelfs bewegingen door 4cm dik materiaal.

FIBARO Swipe werkt op 4 meegeleverde AA batterijen en kan op een externe USB voeding aangesloten worden (niet meegeleverd).

Intercom Right Top
Meer Informatie

FIBARO Intercom

De FIBARO Intercom is de meest intelligente “slimme deurbel” in zijn klasse en is niet alleen een deurbel waardoor je kunt praten. Met de FIBARO Intercom Applicatie kan er van overal ter wereld via internet, met perfect beeld en geluid worden gecommuniceerd.

Met de chromen ring kun je door middel van een persoonlijke code op gewenste tijden geautoriseerd toegang verlenen, buiten deze tijden blijft de deur dicht en het alarm geactiveerd. Gebruik een andere code om tevens je favoriete scene te starten bij thuiskomst of verlaten van de woning.

De 2 interne relais kunnen, indien gewenst, een automatische deurbediening regelen zodat er ook van afstand toegang kan worden verleend. De sabotage detector op de intercom kan aangesloten worden op een alarmsysteem voor extra zekerheid. Verder zijn er talloze innovatieve slimme ontwikkelingen doorgevoerd zoals:

 • HDR wide angle 180⁰ camera met perfect beeld, (zelf ’s nachts)
 • Verwarming tegen het beslaan van de camera.
 • 2 interne microfoons met ruisonderdrukking en geluidspatroon detectie.
 • Verstrekken van meldingen bij activatie, detectie van beweging of voicemail berichten.
 • Een volwaardige buitencamera met interne opname en mogelijkheid om te integreren met een bestaand camera systeem of netwerk servers van b.v. Synology of Qnap.

De intercom is ontwikkeld voor stand alone gebruik via Bluetooth of om te worden gecombineerd met overige automatisering voor een volledige smart home beleving. Het esthetische design gecombineerd met FIBARO’s hoge kwaliteitsstandaarden maken de intercom een essentieel onderdeel voor elke slimme woning.

Packshoty_termostat_left_sensor
Meer Informatie

FIBARO The Heat controller

FIBARO The Heat Controller is de kleinste, meest ergonomische slimme thermostaat knop en past perfect bij uw mooie designradiators. De knop is bijzonder intelligent en maakt als enige in de markt gebruik van een oplaadbaar accusysteem met voldoende spanning voor het gehele stookseizoen daarnaast heeft hij de mogelijkheid om gebruik te maken van een externe temperatuursensor om tot aan 3 knoppen draadloos de juiste kamertemperatuur door te geven.

The Heat Controller is  tevens voorzien van FLiRS technologie waardoor deze altijd standby staat en direct reageert op een commando zonder dat dit invloed heeft op het stroomverbruik. Op deze manier kun je snel een vertrek mee laten verwarmen, bijvoorbeeld de slaapkamer in de ochtend voor wat extra comfort in de winterperiode. Of juist af sluiten van het systeem zoals de badkamer overdag en s’avonds, waardoor er een korter circuit verwarmd kan worden en een behoorlijke energie besparing tot gevolg heeft.

De 1.400 Milli-Ampere sterke interne accu is middels een USB lader of power-bank snel weer op te laden. The Heat Controller heeft verder talloze ingebouwde slimme zaken zoals:

 • Intelligente LED ring
 • Automatische kalibratie
 • Antivries bescherming
 • Slimme meldingen bij plotselinge detectie van een temperatuurverschil   (bij open raam of deur) of probleem met de (warm) water aanvoer
 • Automatische reiniging functie
 • 2 interne temperatuursensoren met correctie via algoritme
 • Kinderbeveiliging in te stellen waar nodig.
 • Handmatige bediening of via de FIBARO App
 • Stemsturing via verschillende voice platforms zoals: (Siri,Alexa,Sonos)
 • Automatische bediening met individuele scene’s
 • Autonome bediening op basis van Geolocatie of weergegevens.
 • Lege accu notificatie

The Heat Controller is leverbaar als bundle met externe temperatuursensor en zonder externe temperatuursensor. De Temperatuursensor is ook separaat leverbaar. Met de 2 bijgeleverde adapters monteer je de knop binnen 1 minuut gemakkelijk zelf op 98% van alle bestaande thermostatische afsluiters.

Meer Informatie

FIBARO KeyFob

FIBARO KeyFob is een kleine ergonomisch vormgegeven 6 knops Z-Wave afstandsbediening waarmee voorgeprogrammeerde scenes en andere Z-Wave producten met een druk op de knop kunnen worden geactiveerd. Elke knop reageert op 1, 2, 3 klikken of vasthouden en met zes verschillende zelf in te stellen patronen zijn er tot wel 30 combinaties mogelijk.

Het formaat van de compacte KeyFob maakt het mogelijk om deze als sleutelhanger altijd bij je te dragen. De FIBARO KeyFob is uitgerust met een RGB LED die de huidige status van het apparaat weergeeft. Wanneer de KeyFob normaal gebruikt wordt voor het aansturen van gemiddeld vijf scene’s per dag, zal de batterijduur ongeveer twee jaar zijn. De KeyFob heeft ook een autolock functionaliteit, dit houdt in dat na een ingestelde tijd de afstandbediening geblokkeerd wordt zodat niet per ongeluk een scene wordt gestart. Je kunt met de KeyFob zelfs met een unieke code je ingestelde scene’s activeren en hiermee bijvoorbeeld het alarm in of uit schakelen.

CO_Sensor_Right
Meer Informatie

FIBARO CO Sensor

FIBARO CO Sensor is een ultra lichte, compacte, op batterij werkende, koolmonoxide detector en ontworpen om op een wand gemonteerd te worden. De hoge gevoeligheid van de sensor maakt het mogelijk om een minimale hoeveelheid koolmonoxide (CO) gas te detecteren en preventief te waarschuwen voor een risico op vergiftiging. Een alarm wordt gegeven door de ingebouwde sirene, blinkende LED en door draadloze Z-Wave commando’s te versturen. De CO sensor is tevens voorzien van een ingebouwde temperatuursensor.

Smoke_Sensor_Right
Meer Informatie

FIBARO Smoke Sensor

FIBARO Smoke Sensor is ultra licht, perfect ontworpen, werkt zelfstanding en kan in een draadloos Z-Wave netwerk worden opgenomen. Foto-elektrische en temperatuur sensoren zorgen voor maximale bescherming bij uitslaand en smeulend brandgevaar. Het unieke blackbox opname systeem logt alle data om opsporing mogelijk te maken bij een gedetecteerd incident.

Bij detectie van rook of extreme temperatuurstijging zullen de interne sirene en LED geactiveerd worden. Tevens zal er een Z-Wave commando verstuurd worden naar de controller waardoor er push of e-mail berichten verzonden kunnen worden en verdere acties, zoals het openen van ramen of aanzetten van de verlichting, geactiveerd kunnen worden. De Smoke Sensor heeft een ingebouwde Z-Wave netwerk bereik test voor een correcte plaatsing binnen het netwerk en werkt op een batterij. 

Flood_Sensor_Right
Meer Informatie

FIBARO Flood Sensor

FIBARO Flood Sensor is een universele Z-Wave water / temperatuur sensor en werkt op een CR1233A batterij of externe 12/24V spanning.

De sensor is geschikt voor zelfstandig gebruik, als uitbreiding op een bestaand (bedraad) alarmsysteem of voor opname in een FIBARO of ander compatible Z-Wave Domotica systeem, optioneel kan de sensor worden uitgerust met een externe voeler.

Ontworpen voor binnen en buiten gebruik, registreert deze sensor de temperatuur en detecteert de aanwezigheid van water. Bij detectie van water zal de sensor dit direct laten weten door middel van een luid geluidsignaal, indien de sensor is gekoppeld aan een bestaand alarmsysteem kan hier een alarmmelding voor ingesteld worden.

 Bij koppeling aan een FIBARO homecenter of ander compatible Z-Wave systeem kan de temperatuur uitgelezen worden, een alarm ingesteld worden bij het bereiken van een

Ingestelde temperatuur drempel en andere gekoppelde componenten automatisch geactiveerd worden bij een alarm of ingestelde meldingen van dreigend gevaar verzonden worden naar een gekozen Smartphone of tablet. De toepassingsmogelijkheden zijn werkelijk eindeloos,

hieronder staan een klein aantal gebruiksvoorbeelden bij gebruik in een FIBARO systeem:

– Laat middels een slimme stekker een verwarming inschakelen bij het bereiken van een ingestelde minimum temperatuur en hiervan eventueel een melding sturen.

– Laat middels een slimme stekker een pomp of afsluiter inschakelen bij detectie van water en hiervan eventueel een melding sturen.

– Laat middels een slimme stekker de pomp van de vloerverwarming in of uitschakelen bij het bereiken van de gewenste vloertemperatuur.

– Laat bij detectie van (regen)water de zonwering ingaan of de automatische bewatering van uw tuin stoppen.

-Of plaats de Flood Sensor gewoon onder uw vaatwasser of keukenblok om gevolgschade te voorkomen of beperken.

 

De LED van de Floodsensor geeft je meer informatie over een correcte plaatsing binnen het Z-Wave netwerk.

Het batterij type is LS14250 en zal bij gemiddeld gebruik ongeveer 2 jaar mee gaan.

 

LET OP !

Om de geavanceerde mogelijkheden van de Flood Sensor te kunnen gebruiken en de temperatuur uit te kunnen lezen is het gebruik van een FIBARO homecenter of andere Z-Wave controller benodigd.

In de verpakking is een beknopte handleiding bijgesloten, voor meer informatie en de meest actuele handleiding klikt u op onderstaande link:

https://manuals.fibaro.com/flood-sensor/

 

Voor meer informatie over het FIBARO systeem, toepassing en integratie mogelijkheden kunt u onze knowledge base raadplegen via onderstaande link.

https://manuals.fibaro.com/knowledge-base/

 

Bekijk hier de productvideo:

https://www.youtube.com/watch?v=8JRxUoHbEN8

 

Bekijk hier de installatie video:

https://www.youtube.com/watch?v=EwxpFLp4x9o

Motion_Sensor_Right
Meer Informatie

FIBARO Motion Sensor

FIBARO Motion Sensor is een geavanceerde, ultra kleine, multi-sensor. Deze mini sensor heeft ingebouwde sensoren voor detectie van temperatuur, beweging, lichtsterkte en trillingen. De LED van de sensor geeft een visuele indicatie met verschillende kleuren, afhankelijk van de omgevingstemperatuur en instellingen. De Motion Sensor is volledig draadloos en heeft een ingebouwde Z-Wave netwerk test functie. Om valse meldingen te voorkomen is de gevoeligheid is in te stellen naar de persoonlijke omstandigheden.

Wall_Plug_F_Right
Meer Informatie

FIBARO Wall Plug ZW5

FIBARO Wall Plug is een intelligente, compacte en schitterende slimme stekker. Door de hoge functionaliteit kan deze tussenstekker overal gebruikt worden waar je elektronische apparaten draadloos wilt schakelen (maximale belasting 2500W) of monitoren.

Je kunt het energieverbruik gemakkelijk aflezen, meldingen ontvangen bij stroomgebruik of uitval en geavanceerde schakelingen maken.

De slimme stekker van Fibaro bedien je ook met de Toon-app of Boxx-app. Met de Toon of Boxx app en slimme stekkers krijg je waar je ook bent inzicht in je energieverbruik en -kosten per apparaat of groep apparaten. Zelfs als je honderden kilometers weg van huis bent is het aan- en uitschakelen van je aangesloten apparaten een fluitje van een cent.

LET OP !

Er zijn 2 verschillende type stekkers Type F met normale aarding voor gebruik in Nederland en Type E met aardpin voor gebruik in België

Om de geavanceerde mogelijkheden van de Wall Plug te kunnen gebruiken en het stroomverbruik uit te kunnen lezen is het gebruik van een FIBARO homecenter, Toon, Boxx  of andere Z-Wave controller benodigd.

Deze Stekker is uitgerust met Z-Wave Plus chipset en werkt niet met Apple HomeKit.

 

 

The_Button_Right_1_103
Meer Informatie

 

FIBARO The Button

Aan de kleine, maar zeer krachtige, FIBARO The Button kunnen maar liefst 6 verschillende geprogrammeerde scenes worden toegewezen.

Door middel van 1 tot 5 klikken of door de knop ingedrukt te houden activeer je jouw favoriete scenes. The Button kan gemakkelijk overal in huis geplaatst worden en gekoppelde apparaten in het Z-Wave of WiFi netwerk aan/uit schakelen.

Nog nooit heeft een klik zoveel betekent in je woning, de rolluiken openen, het koffie apparaat aanzetten, de radio aan op je favoriete kanaal. Dit alles is mogelijk door een simpele druk op de knop.

FIBARO The Button werkt op een batterij en is leverbaar in 8 verschillende kleuren.

Het batterij type is LS14250 en zal bij gemiddeld gebruik ongeveer 1 jaar mee gaan.

 

LET OP !

Om de button te kunnen gebruiken is het gebruik van een FIBARO homecenter of andere Z-Wave controller benodigd.

In de verpakking is een beknopte handleiding bijgesloten, voor meer informatie en de meest actuele handleiding klikt u op onderstaande link:

https://manuals.fibaro.com/button/

Voor meer informatie over het FIBARO systeem, toepassing en integratie mogelijkheden kunt u onze knowledge base raadplegen via onderstaande link.

https://manuals.fibaro.com/knowledge-base/

Bekijk hier de productvideo:

https://www.youtube.com/watch?v=dvF195jZenE

FGDW-002-1-Right
Meer Informatie

FIBARO Door/Window Sensor 2

FIBARO Door/Window Sensor 2 is een Z-Wave contactschakelaar. Met deze sensor wordt het mogelijk om te controleren of ramen en deuren gesloten zijn en kan tevens gebruikt worden voor toegangscontrole, beveiliging, activering van automatische scenes of verlichting. Dankzij de ingebouwde temperatuur sensor kan je de temperatuur in elk vertrek goed regelen. De kleine sensor werkt op een batterij is verkrijgbaar in 7 verschillende kleuren en past in ieder interieur, zonder op te vallen.

RGBW_Right
Meer Informatie

FIBARO RGBW Controller

FIBARO RGBW controller is een universele Z-Wave module waarmee LED, RGB, RGBW LED strips of overige 12-24V verlichting draadloos bediend kan worden. De kleuren en intensiteit van de verlichting kan je gemakkelijk via de mobiele app veranderen. Of je kan de controller gebruiken als controlecentrum voor 0-10V analoge sensoren zoals windsterkte, luchtvochtigheid, PH etc. Deze waarden kan je gebruiken voor het aansturen van automatische scenes of overige componenten. Je kan tot 4 onafhankelijke IN / UIT terminals configureren.

DIMMER_2_Right
Meer Informatie

FIBARO Dimmer 2

FIBARO Dimmer 2 is een nieuwe universele dimmer module met actieve stroom verbruiksmeting. Met deze dimmer heb je draadloze controle over verschillende lichttypes, verleng je de levensduur van de lampen en krijg je inzicht in het energieverbruik. FIBARO Dimmer 2 werkt tevens als traditionele dimmer achter een bestaande schakelaar via 2 of 3-draads aansluiting. Met de ingebouwde RGB LED kun je zien of de dimmer in het netwerk bereik is, de installatie is erg eenvoudig.

De module is beveiligd tegen oververhitting, overbelasting en kortsluiting. Wanneer één van deze situaties zich voordoet, krijgt je meteen een melding via de app.

Single_Switch_2_Right
Meer informatie

FIBARO Single Switch 2

FIBARO Single Switch 2 is ontworpen om draadloos elektrische apparaten aan/uit te schakelen en tevens het energieverbruik te meten. Deze module behoort tot de kleinste ter wereld en het is toegestaan om deze achter een stopcontact of in een behuizing te monteren. FIBARO Single Switch 2 heeft een maximale belasting van 2500W, kan draadloos bediend worden middels een Z-Wave netwerk en tevens handmatig indien er een schakelaar is aangesloten.

De Single Switch 2 is uitgerust met diverse beveiligingen zoals bescherming tegen oververhitting en overbelasting.

Double_Switch_2_Right
Meer informatie

FIBARO Double Switch 2

FIBARO Double Switch 2 is ontworpen om draadloos 2 elektrische apparaten aan/uit te schakelen en tevens het energieverbruik te meten. Deze module behoort tot de kleinste ter wereld en het is toegestaan om deze achter een stopcontact of in een behuizing te monteren. FIBARO Double Switch 2 heeft een maximale belasting van 2x 1500W, kan draadloos bediend worden middels een Z-Wave netwerk en tevens handmatig indien er een schakelaar is aangesloten.

De Double Switch 2 is uitgerust met diverse beveiligingen zoals bescherming tegen oververhitting en overbelasting.

De Double Switch 2 kan per kanaal een belasting van 6,5A aan, de totale belasting mag niet hoger zijn dan 10A.

RS2,5kW_Right

FIBARO Relay Switch 1×2.5kW

FIBARO Relay Switch 1×2.5kW kan gebruikt worden om een spanning-onafhankelijke schakeling te maken, van potentiaal vrij tot en met 230V . Hierdoor kan het relais onder andere gebruikt worden om de CV ketel in schakelen voordat je wakker wordt, klaar voor de ochtend douche of om het ventilatiesysteem te activeren (in reactie op de stijgende luchtvochtigheid). Dit model kan een enkel apparaat tot 2.5kW schakelen, werkt zelf op 230V en meet geen energie verbruik.

RS1,5kW_Right

FIBARO Relay Switch 2×1.5kW

FIBARO Relay Switch 2×1.5kW kan gebruikt worden om twee spanning-onafhankelijke schakelingen te maken, van potentiaal vrij tot en met 230V . Hierdoor kan het relais onder andere gebruikt worden om 12-24V apparatuur te schakelen. Dit model kan twee verschillende apparaten tot 1.5kW schakelen, werkt zelf op 230V en meet geen energie verbruik.

Roller_Shutter_2_Right
Meer informatie

FIBARO Roller Shutter 2

FIBARO Roller Shutter 2 bedient draadloos o.a.: gemotoriseerde rolluiken, horizontale/verticale lamellen, verschillende typen zonwering en garagedeuren. De Roller Shutter 2 module wordt aangesloten op enkel fase AC. Door de automatische kalibratie en zeer accurate positionering van de aangesloten motor, kan deze in elke gewenste positie geregeld worden.

Meerdere modules kunnen draadloos gekoppeld worden voor een synchrone bediening van verschillende producten en indien aangesloten op een dubbele schakelaar kunnen de aangesloten apparaten tevens handmatig bedient worden.

De module geeft ook het stroom verbruik door wanneer deze gebruikt wordt met een FIBARO Home Center.

 

LET OP !

Om het aangesloten apparaat draadloos te kunnen bedienen is het gebruik van een FIBARO homecenter of andere Z-Wave controller benodigd.

 

In de verpakking is een beknopte handleiding bijgesloten, voor meer informatie en de meest actuele handleiding klikt u op onderstaande link:

 

https://manuals.fibaro.com/roller-shutter-2/

 

Voor meer informatie over het FIBARO systeem, toepassing en integratie mogelijkheden kunt u onze knowledge base raadplegen via onderstaande link.

 

https://manuals.fibaro.com/knowledge-base/

 

Bekijk hier de installatie video:

https://www.youtube.com/watch?v=smPu8X5ng_I

Universal_Sensor_Right
Meer informatie

FIBARO Universal Binary Sensor

FIBARO Universal Binary Sensor maakt het mogelijk om bestaande sensoren met een binaire uitgang op te nemen in het draadloze Z-Wave netwerk. Je kan tot 2 potentiaal vrije contacten verbinden met de sensor en hiermee je bestaande alarm, deurbel of overige spanningsloze bekabelde schakelingen koppelen aan het Z-Wave netwerk en opnemen in de automatisering.

Bypass_2_Right

FIBARO Dimmer Bypass 2

FIBARO Dimmer Bypass 2 is ontworpen voor gebruik met de FIBARO Dimmer 2. je kan de Bypass 2 gebruiken wanneer er LED verlichting of energiezuinige lampen worden aangesloten. Door gebruik te maken van de Bypass 2 voorkom je onder andere het “flikkeren” van de LED-verlichting en het doorgloeien van de al uitgeschakelde energiezuinige lampen. Met de Bypass 2 is het mogelijk om lichtbronnen met een minimaal verbruik te kunnen dimmen tot 5VA.

Het is met de Bypass 2 alleen mogelijk om lichtbronnen te dimmen die in de omschrijving duidelijk omschreven staan als dimbare lichtbronnen.